Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολάντ: Όλοι κοιτούν τη Γαλλία

Ολάντ: Όλοι κοιτούν τη Γαλλία

Να και σε ένα πράγμα που συμφωνούν Φρανσουά Ολαντ και Νικολά Σαρκοζί: κανείς τους δεν ήθελε στα… πόδια του τον Ντομινίκ Στρος Καν!

Η συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στη Guardian, σύμφωνα με την οποία το περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί εκμεταλλεύθηκε την υπόθεση Sofitel για να ματαιώσει την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, προκάλεσε. Ο πρόεδρος κάλεσε τον Στρος Καν σε «ένοχη σιωπή» ενώ ο Φρανσουά Ολαντ ήταν επίσης ξεκάθαρος: «ο DSK δεν έχει θέση στη γαλλική πολιτική ζωή», είπε.

Συμφωνούν και σε κάτι ακόμα οι δυο υποψήφιοι: ότι η Γαλλία είναι το κέντρο του κόσμου! Γαλλικός σοβινισμός, θα πείτε.

«Ποτέ μία ψηφοφορία δεν ήταν τόσο αποφασιστικής σημασίας τόσο για τη Γαλλία, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παντού ελπίζουν για μας, μάς περιμένουν! Εδώ και μήνες, οι λαοί της Ευρώπης έχουν το βλέμμα στραμμένο προς τη Γαλλία», είπε ο Ολαντ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παρίσι.

Από την Τουλούζ, ο Νικόλα Σαρκοζί κάλεσε τους συμπατριώτες του «να είναι υπερήφανοι που είναι Γάλλοι» , καυτηριάζοντας τους «σταλινικούς του ΧΧΙ αιώνα» που τού προσάπτουν ότι υιοθετεί τις θέσεις της άκρας δεξιάς.

Όλα αυτά ενώ η μάχη για το ποιος θα πάρει τους ψηφοφόρους της Μαρίν Λε Πεν φουντώνει. Ο Σαρκοζί επιμένει ότι δε θα υπάρξει καμία συνεργασία, μετεκλογικά, με το Εθνικό Μέτωπο. Αλλά λίγοι των πιστεύουν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Croix, to 49% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία υπερβολικά “προς τα δεξιά”, ενώ το 44% εγκρίνει τη στρατηγική του.
Δύο στους τρεις ψηφοφόρους της Μαρίν Λε Πεν, το 64%, θεωρούν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος και υποψήφιος βρίσκεται στη σωστή γραμμή, ενώ το 60% των ψηφοφόρων του Φρανσουά Μπαϊρού κρίνουν ως “υπερβολικά δεξιές” τις θέσεις του.

Η εκστρατεία του Φρανσουά Ολάντ επικρίνεται ως “υπερβολικά αριστερή” από το 59% των ψηφοφόρων της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP ), από το 34% των κεντρώων ψηφοφόρων και από το 43% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λε Πεν. Το 56% των ψηφοφόρων του Φρανσουά Μπαϊρού και το 40% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λε Πεν κρίνουν τις θέσεις του Φρανσουά Ολάντ “σωστές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μηνύσεις Σαρκοζί σε όσους έγραψαν ότι τα “επαιρνε” από τον Καντάφι

Ανεβαίνει ο Σαρκοζί, διατηρεί το προβάδισμα ο Ολαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε