Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ψηφίζουν… Ελλάδα για διακοπές οι Ούγγροι

Ψηφίζουν… Ελλάδα για διακοπές οι Ούγγροι

Στις πρώτες προτιμήσεις των Ούγγρων για ταξίδια στο εξωτερικό βρίσκεται η χώρα μας.

Περίπου 150.000 Ούγγροι τουρίστες ετησίως επισκέπτονται την Ελλάδα, που συγκαταλέγεται στους τρεις δημοφιλέστερους θερινούς τους προορισμούς. Μάλιστα, αρκετές χρονιές βρισκόταν στην πρώτη θέση τόσο στην αγορά των οργανωμένων ταξιδιών στην Ουγγαρία, όσο και στις προτιμήσεις των Ούγγρων για τουρισμό στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα ουγγρικά στατιστικά στοιχεία, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό άνω του 60%, ενώ μεγάλο μέρος των Ούγγρων επισκέπτονται την Ελλάδα οδικώς (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και διαμένουν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία και Λάρισα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε στα πρώην ανάκτορα στην πόλη Γκέντελε, ειδική εκδήλωση μεγάλου διεθνούς ταξιδιωτικού οργανισμού για τα 20 χρόνια παρουσίας του στην Ουγγαρία, παρουσία του νέου πρέσβη της Ελλάδας , Δημήτρη Γιαννακάκη.

Στην εκδήλωση, η χώρα μας συμμετείχε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με τουριστικό πληροφοριακό υλικό και ενημερωτικά φυλλάδια και σε αυτή παρέστησαν 150 τουριστικοί πράκτορες, εμπορικοί συνεργάτες και μεταπωλητές τουριστικών πακέτων, ενώ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του οργανισμού για το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε