Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πράξη «εσωτερικής τρομοκρατίας» το μακελειό στο Γουισκόνσιν – Ένας ο δράστης

Πράξη «εσωτερικής τρομοκρατίας» το μακελειό στο Γουισκόνσιν – Ένας ο δράστης

Δεν έχουν ακόμη στερέψει τα δάκρυα από το λουτρό αίματος στο Κολοράντο και μια ακόμη επίθεση έρχεται να συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Αυτή τη φορά, στο Γουισκόνσιν. Άγνωστος άνδρας, που σύμφωνα με την αστυνομία έδρασε μόνος, άνοιξε πυρ κατά πιστών μέσα κι έξω από ναό των Σιχ στο προάστιο Όουκ Κρικ, του Γουισκόνσιν, στα προάστια του Μιλγουόκι, βόρεια του Σικάγο.

Σκότωσε έξι ανθρώπους πριν τον τραυματίσει θανάσιμα ένας αστυνομικός. Υπάρχουν ακόμη τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, που πυροβολήθηκε πολλές φορές, αλλά αναμένεται να επιζήσει, σύμφωνα με το Foxnews.

Έδρασε μόνος του, θεωρεί η αστυνομία. Ο δράστης φέρεται να ήταν πρώην στρατιωτικός, ηλικίας περίπου 40 ετών. Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητά του, όμως οι γείτονές του, τον περιέγραψαν ως έναν ευχάριστο και ήσυχο άνθρωπο.

Όπως και στο μακελειό στον κινηματογράφο Ορόρα του Κολοράντο, έτσι κι εδώ, οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για επίθεση από πολλούς δράστες. Αλλά σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η επίθεση έγινε από έναν ελεύθερο σκοπευτή.


Τη στιγμή της επίθεσης, οι πιστοί κυρίως γυναίκες και παιδιά, είχαν ετοιμάσει γεύμα για το εκκλησίασμα και μόλις εκδηλώθηκε η επίθεση αναζήτησαν καταφύγιο σε διάφορα σημεία, δήλωσαν στους αστυνομικούς φίλοι και μέλη των οικογενειών των θυμάτων. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο ναό και τρεις στον εξωτερικό χώρο.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πως πρόκειται για “πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας”. Σύμφωνα με αξιωματούχους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τα τατουάζ στο σώμα του δράστη και ορισμένες λεπτομέρειες στο βιογραφικό του.


Για την ώρα, η αστυνομία και το FBI δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν πως τα κίνητρα του δράστη ήταν προσωπικά.

Το Foxnews μεταδίδει ότι ήδη γίνεται έρευνα σε σπίτι που πιστεύεται πως είναι του δράστη. Το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους από τρία οικοδομικά τετράγωνα κοντά στο σπίτι του δράστη, το οποίο βρίσκεται σε προάστιο του Μιλγουόκι και απέχει σχεδόν 4 χλμ. από το ναό των Σιχ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ σε εξέλιξη σε ναό των Σιχ στις ΗΠΑ – Επτά οι νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε