Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάλος στην Τουρκία! Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα επειδή του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του

Σάλος στην Τουρκία! Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα επειδή του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας την οποία πυροβόλησε αστυνομικός στο σπίτι της από τον οποίο είχε ζητήσει να βγάλει τα παπούτσια του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της οικογένειάς της.

Η Ντιλέκ Ντογάν, που ανήκε στη μειονότητα των αλεβιτών, ηλικίας 25 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στη συνοικία Σαριγιέρ στην Κωνσταντινούπολη την 18η Οκτωβρίου, έγραψαν τουρκικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονιών της, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην οικογενειακή οικία και η νεαρή γυναίκα τους ζήτησε να μην εισέλθουν φορώντας τα παπούτσια τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και ένας εξ αυτών την πυροβόλησε.

Από την πλευρά της η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

«Η κόρη μου δεν είναι τρομοκράτισσα, γιατί την πυροβόλησαν;» διαμαρτυρήθηκε η μητέρα του θύματος.

Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από μέρους χρηστών των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων.

«Ορίστε η αλήθεια: όλοι μας βρισκόμαστε μια σφαίρα μακριά προκειμένου να γίνουμε ετικέτα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε ο @bahar088 στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα που σηματοδότησαν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι αντίπαλοι του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκαν εναντίον του με αφορμή το περιστατικό αυτό.

«Θα δείτε, δεν θα υπάρξει ούτε δίκη ούτε έρευνα» δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Εφόσον υπήρξαν σφάλματα, αυτό θα δημοσιευτεί και οι ενδεδειγμένες κυρώσεις θα επιβληθούν» διαβεβαίωσε ένας αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο Νουμάν Κουρτουλμούς.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε