Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σαρκοζί: “Θα επιβάλλουμε το φόρο Τόμπιν σε κάθε περίπτωση”

Ακόμα κι αν οι εταίροι επιμείνουν στη διαφωνία τους, η Γαλλία θα επιβάλλει το φόρο επι των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της χώρας.

Με δηλώσεις του τόνισε ότι η χώρα του “κατά προτίμηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αλλα οπωσδήποτε στη Γαλλία” θα επιβάλει φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, και μάλιστα “δεν θα αρκεστεί στα λόγια, θα περάσει στα έργα”, ακόμα και στην περίπτωση που “οι εταίροι της θα επιμείνουν στη διαφωνία τους”.

Ταυτόχρονα η κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Βαλερί Πεκρές παραδέχθηκε ότι “στην περίπτωση που οι εταίροι διαφωνήσουν και η Γαλλία προχωρήσει επομένως μόνη στην εφαρμογή τέτοιου φόρου, τότε στην πράξη θα βρεθεί ο τρόπος η επιβολή του φόρου να καταστρατηγηθεί”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν τόνισε ότι “το θέμα αυτό θα έλθει σε ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση (Κάτω Βουλή) τον μήνα Φεβρουάριο και θα αφορά τις συναλλαγές με μετοχές, χρηματιστηριακά παράγωγα, ομόλογα…πάντως με έναν χαμηλό συντελεστή”, την ώρα που ενδεικτικά η Επιτροπή των Βρυξελλών προτείνει έναν συντελεστή 0,1%

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκτιμήσει ότι με μία πανευρωπαϊκή επιβολή του φόρου θα ήταν δυνατόν να συλλεγούν ετησίως ως και 55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε

Στο τραπέζι ο “Τόμπιν”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε