Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σκεφτείτε να είχαμε βρεθεί στη θέση των Ελλήνων!”

“Σκεφτείτε να είχαμε βρεθεί στη θέση των Ελλήνων!”

Ο Μάριο Μόντι σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα»,παράλληλίζει, και πάλι, την κατάσταση της χώρας του με εκείνη της Ελλάδας.

«Διαπιστώνουμε ότι, χάρη στην θυσία των Ιταλών, υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά τα επιτόκια, τις εξαγωγές, τα ομόλογα του δημοσίου. Πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα είχε συμβεί,όμως, αν οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν ληφθεί και είχαμε βρεθεί στην θέση των Ελλήνων», δηλώνει ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

«Για το λόγο αυτό-προσθέτει- θα συνεχίσω να αναφέρω και στις δημόσιες ομιλίες μου ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την χώρα μας να ξαναπέσει στα χέρια των ανάξιων εκείνων που την οδήγησαν στην κατάσταση του Νοεμβρίου του 2011».Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, «τώρα, που ξεπεράσθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να γίνει αναφορά σε μια βαθμιαία μείωση των φόρων, χωρίς υπερβολές και υποσχέσεις, που δεν θα μπορέσουν, στην συνέχεια, να τηρηθούν».

Σε ότι αφορά την υποστήριξη που έλαβε από σειρά στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός υπογραμμίζει :«Πρόκειται για μια σημαντική επιλογή, ιδίως, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ενώ ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ΕΛΚ».Ο Μάριο Μόντι αποκαλύπτει ότι « η απόφασή του να μπει ενεργά στον χώρο της πολιτικής, ενθαρρύνθηκε και από διεθνείς προσωπικότητες, όπως τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ» αν και, όπως εξηγεί « το στοιχείο αυτό δεν έπαιξε καθοριστική σημασία σε ότι αφορά την τελική του επιλογή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μόντι διαψεύδει τη “συμμαχία” με το Δημοκρατικό Κόμμα κατά του Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε