Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συνάντηση Μέρκελ – Γιούνκερ στη “σκιά” επικρίσεων της Κομισιόν για τα γερμανικά πλεονάσματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Άγκελα Μέρκελ είχε απόψε συνάντηση και δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Λίγες ώρες, νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την ευρωζώνη».
Ο Επίτροπος κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να κάνει περισσότερα» για να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις και να εντείνει την εσωτερική ζήτηση. Το 2016 οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν μία αύξηση-ρεκόρ, και μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να φτάσει για πρώτη φορά τα 253 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται στη γερμανική πρωτεύουσα και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, για πρώτη φορά υπό τη νέα του ιδιότητα. Ο Ταγιάνι θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε