Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Συρία: Μαίνονται οι μάχες- 23 στρατιώτες νεκροί

Συρία: Μαίνονται οι μάχες- 23 στρατιώτες νεκροί

Οι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αντικαθεστωτικούς.

Τουλάχιστον 23 Σύροι στρατιώτες, μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, σκοτώθηκαν στην πόλη Ραστάν σε μάχες που ξέσπασαν για τον έλεχγο της περιοχής που αυτή τη στιγμή διατηρούν οι αντικαθεστωτικοί του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα, πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός διοικητής, σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού της Ραστάν από στρατιώτες του Άσαντ.

“Όλμοι και ρουκέτες πλήττουν την πόλη από τις 03:00 πμ (μεσάνυχτα GMT) ανά λεπτό. Η Ραστάν καταστράφηκε”, δήλωσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου στο Ρόιτερς ένα μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, το οποίο διατήρησε την ανωνυμία του.

Όπως είπε ο ίδιος, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Αχμάντ Αγιούμπ, ένας διοικητής του Ελεύθερου Στρατού Στρατού.

Η Συρία απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης καθιστώντας δύσκολη την επιβεβαίωση των συγκρούσεων. Ωστόσο, άλλοι ακτιβιστές επίσης έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ραστάν στη διάρκεια της νύχτας.

Η Ραστάν βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορείως της Χομς και είναι κέντρο στρατολόγησης σουνιτών νεοσύλλεκτων, που πλειοψηφούν στο στρατό ο οποίος αποτελείται κυρίως από αξιωματικούς της μειονότητας των αλαουιτών–όπου ανήκει και η οικογένεια Άσαντ.

Τον περασμένο χρόνο η περιοχή υπήρξε θέατρο των πρώτων σοβαρών ένοπλων συγκρούσεων ανάμεσα σε αποστάτες του στρατού και δυνάμεις πιστές στον Άσαντ. Οι δυνάμεις του προέδρου ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης πολλές φορές, αλλά στη συνέχεια πέρασε και πάλι στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

Διαβάστε

Μακελειό με 55 νεκρούς και 370 τραυματίες στη Δαμασκό

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε