Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Τέρμα οι χοροί για τους Πειρατές τη Μ. Παρασκευή

Τέρμα οι χοροί για τους Πειρατές τη Μ. Παρασκευή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.04.2012 | 23:14

 Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα μιας ομάδας ακτιβιστών, μελών του κόμματος των Πειρατών στη Γερμανία, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απαγόρευση των χορών τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ένας εκπρόσωπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης είπε ότι το αίτημα απορρίφθηκε. Οι δικαστές έκριναν ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί επί του θέματος και ότι η προσφυγή έπρεπε να κατατεθεί στα διοικητικά δικαστήρια της Έσσης.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι δημόσια αργία στη Γερμανία. Τα περισσότερα γερμανικά κρατίδια έχουν νόμους που απαγορεύουν τα δημόσια θεάματα και τις διασκεδάσεις κατά τη χριστιανική αυτή γιορτή.

Το κόμμα των Πειρατών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους και μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το ποσοστό του σε εθνικό επίπεδο έχει φτάσει το 12%.

Οι ακτιβιστές ζητούσαν να τους δοθεί άδεια να οργανώσουν μια διαδήλωση με χορό σήμερα, υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμά τους, με βάση το νόμο επί ελευθερίας της έκφρασης. Ο σχεδιαζόμενος Χορός Κατά της Απαγόρευσης του Χορού θα εξέφραζε τα δικαιώματα των άθεων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook