Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Την Πέμπτη οι κηδείες των θυμάτων του τροχαίου – Πενθεί το Βέλγιο

Στο ναό “Σαν Πιερ” θα γίνει η νεκρώσιμη τελετή την Πέμπτη, παρουσία του βασιλικού ζεύγους. Δύο γιγαντο-οθόνες θα αναμεταδίδουν τη νεκρώσιμη τελετή στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Αργά την Τετάρτη οι φωτογραφίες των παιδιών, που έχασαν τόσο αδόκητα τη ζωή τους στην Ελβετία θα μεταφερθούν προς τον ναό “Σαν Πιέρ”, από μία “πομπή” πενθούντων για την απώλειά τους, με αναμμένους δαυλούς…

Επίσης παρεκκλήσι, στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου στην Ελβετία, στήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο στο Λουβέν στο κεντρικό Βέλγιο, πλησίον της πόλης Εβερλέ, απ΄όπου κατάγονταν συνολικώς εννέα από τα θύματα του τροχαίου. Το παρεκκλήσι, όπου καταφθάνουν ήδη από σήμερα πολλά επικήδεια στεφάνια, θα λειτουργήσει έως και την Τετάρτη για το κοινό, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Λουβέν.

Βορειότερα, στο Λομέλ, πλησίον της ολλανδικής μεθορίου, την Τετάρτη παρουσία του Ολλανδού πρωθυπουργού Ρούτε και των Ολλανδών πριγκίπων Βίλεμ-Αλεξάντερ, Μάξιμας, αλλά και του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, θα γίνει άλλη νεκρώσιμη τελετή, στη μνήμη των 17 θυμάτων του ίδιου τροχαίου (15 παιδιά, δύο ενήλικες), που κατάγονταν απ εκεί.

Οι κηδείες των 17 θυμάτων θα είναι ξεχωριστές, πληροφορούνται βελγικά μμε.

Τον τελευταίο καιρό, πριν από το τροχαίο δυστύχημα, ήταν στην Ολλανδία εγκατεστημένες οι οικογένειες πέντε από τα θύματα.

Πέμπτη και Παρασκευή θα κηδευθούν σε στενό συγγενικό περιβάλλον οι δύο οδηγοί του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι τελικά προκάλεσε το δυστύχημα;

Έφτασαν στο Βέλγιο οι σοροί των 28 θυμάτων… Συγκλονίζουν οι εικόνες

Αυτά είναι τα αγγελούδια που χάθηκαν – Οι πρώτες φωτο

Κλαίει όλο το Βέλγιο – Μεσίστιες οι σημαίες – Υποδέχονται τα νεκρά αγγελούδια τους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε