Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Κουαρτέτο υπέρ μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης

Το Κουαρτέτο υπέρ μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2010 | 13:07
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2010 | 13:07

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ και ΕΕ) υποστηρίζει σθεναρά τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ που επσκέπτεται τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπαν Γκι Μουν, μετά τη Μόσχα όπου συναντήθηκε το Κουαρτέτο, βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, όπου συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ. 

Ο Μπαν υπογράμμισε ότι το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή έστειλε ένα "ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα" με την έννοια ότι καταδίκασε και πάλι την εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ. "Καταδικάζουμε έντονα, στο όνομα του Κουαρτέτου, τα πρόσφατα ισραηλινά μέτρα που έχουν στόχο να δημιουργήσουν 1.600 εβραϊκές κατοικίες" στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας. 

Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή ζήτησε χθες Παρασκευή το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ζήτησε να καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξει μία ειρηνευτική συμφωνία μέσα σε 24 μήνες. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το Ισραήλ, ικανοποίησε όμως του Παλαιστίνιους.

Ρεπορτάζ του AljazeeraΔιαβάστε επίσης:Οι ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Γάζα
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο