Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βέλγιο: Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού στα δικαστήρια

Βέλγιο: Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού στα δικαστήρια
Ένας ύποπτος συνελήφθη για την δολοφονία δικαστή και υπαλλήλου του δικαστηρίου, ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών.

 

Ένας άντρας που θεωρείται ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονία δικαστή και υπαλλήλου δικαστηρίου μέσα σε δικαστική αίθουσα στις Βρυξέλλες συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας.
 
Σύμφωνα με το φλαμανδικό ραδιόφωνο VRT, πρόκειται για έναν 47χρονο Ιρανό που αναγνωρίστηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας. Πιστεύεται ότι κίνητρό του ήταν η εκδίκηση.
 
Στην ηλεκτρονική του σελίδα ο ραδιοσταθμός επισημαίνει πως ο άντρας αυτός συνελήφθη χθες το βράδυ σε πάρκο στο κέντρο των Βρυξελλών. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο πάρκο ειδοποίησαν την αστυνομία όταν εκείνος άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Στην προσπάθεια τους να τον αφοπλίσουν, ο ύποπτος τραυματίστηκε.
 
Η δικαστής και ο γραμματέας της πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ από έναν άντρα που βρισκόταν στο ακροατήριο της δικαστικής αίθουσας στην οποία συνήθως εκδικάζονται υποθέσεις διαζυγίου και διαφορών ανάμεσα σε γείτονες.
 
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στο Βέλγιο. Χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός της χώρας, βουλευτές και εκατοντάδες δικαστικοί και δικηγόροι απέτισαν φόρο τιμής στα δύο θύματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε