Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βέρνερ Φάιμαν: “Δεν αποκλείεται τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα”

Βέρνερ Φάιμαν: “Δεν αποκλείεται τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα”
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2012 | 15:14
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2012 | 15:14

Πληθαίνουν οι φωνές ευρωπαίων εταίρων μας που κάνουν λόγο ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας.

Υπό τον τίτλο «Αυστρία: Δεν αποκλείεται τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα» η διαδικτυακή πύλη για ευρωπαϊκά θέματα EUobserver.com αναφέρει ότι ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάϊμαν σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην εφημερίδα Oesterreich, δήλωσε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας τα επόμενα χρόνια, παρόλο που ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του δεύτερου προγράμματος.

    «Δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που υποστηρίζει ότι το τωρινό επίπεδο βοήθειας για την Ελλάδα είναι αρκετό. Το αν είναι αρκετά τα χρήματα που έχουν δοθεί, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μετά από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε σχετικά ο Αυστριακός Καγκελάριος.

    Το δημοσίευμα αναφέρει στη συνέχεια ότι όπως δημοσίευσε το περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται προσχέδιο έκθεσης της τρόϊκα, η Ελλάδα ενδεχομένως χρειαστεί άλλα 50 δισ. ευρώ το 2015, καθώς δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί χρήματα. Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε την απάλειψη αυτής της παραγράφου καθώς δεν επιθυμεί να αποσπαστεί η προσοχή από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, που συζητείται ακόμα.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο