Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βομβαρισμοί σε νότιες συνοικίες της Δαμασκού

Βομβαρισμοί σε νότιες συνοικίες της Δαμασκού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.11.2012 | 11:57
Πρώτη δημοσίευση: 24.11.2012 | 11:55

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα στους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις στις νότιες συνοικίες της Δαμασκού, τις οποίες βομβαρδίζει το πυροβολικό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια των συγκρούσεων που διήρκεσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, πολλές ρουκέτες έπεσαν στις νότιες συνοικίες Καντάμ και Τανταμούν της Δαμασκού, από τις οποίες οι αντάρτες προσπαθούν να φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο Χαλέπι, αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, ενώ το πυροβολικό συνέχισε τη νύχτα τους βομβαρδισμούς στις επαρχίες Ντεράα, Ιντλίμπ και Ντέιρ Εζόρ, οι οποίες δέχονται ήδη από χθες επιθέσεις με ρουκέτες και βλήματα όλμου από τις τακτικές δυνάμεις.

Χθες, περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σ΄ολόκληρη τη χώρα, ενώ πάνω από 40.000 είναι οι νεκροί τους τελευταίους 20 μήνες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος στη βόρεια χώρα και πλέον έχουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλη περιοχή στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά και ανατολικά, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Διαβάστε

Συρία: Αντάρτες ξεκλήρισαν οικογένεια και κινηματογράφησαν τη σφαγή

    Διαδώστε αυτό το άρθρο