Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Ο επίδοξος τρομοκράτης “θαύμαζε” τους Τζιχαντιστές

Βρυξέλλες: Ο επίδοξος τρομοκράτης “θαύμαζε” τους Τζιχαντιστές

Ο Μαροκινός ο οποίος σκοτώθηκε χθες το βράδυ, αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε σε μια βαλίτσα στον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Βρυξελλών, «είχε συμπάθειες προς την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα.

«Ορισμένα στοιχεία φαίνεται πως καταδεικνύουν ότι ο ύποπτος εξέφραζε συμπάθεια για την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το συμφέρον της έρευνας καμία επιπλέον λεπτομέρεια δεν μπορεί να γνωστοποιηθεί» διευκρινίζει η εισαγγελία κι αφού οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία του υπόπτου, του οποίου μονάχα τα αρχικά έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (Ο.Ζ.), στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών.

«Υπήρξαν αποτελέσματα στις έρευνες που έγιναν στην οικία του υπόπτου Ο.Ζ. στο Μολενμπέκ Σεν Ζαν, ο οποίος φαίνεται να κατασκεύασε τη βόμβα εκεί» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου. «Βρήκαμε χημικές ουσίες καθώς επίσης και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών» συμπληρώνεται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε