Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Υποβάθμιση αλά Ιταλικά σε 24 τράπεζες!

Ακολούθησε την προειδοποίηση της Moody’s για υποβάθμιση της Γαλλίας αλλά υποβάθμισε τράπεζες στην Ιταλία.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε το βράδυ 24 ιταλικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επικαλούμενος νέες ανησυχίες στην αγορά και προβλέψεις για χαμηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.
 
Η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της επανεξέτασης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος για τις ιταλικές τράπεζες, που σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις είναι χειρότερο από ότι είχε εκτιμηθεί.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, οι ανησυχίες της αγοράς στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ειδικά στην Ιταλία και οι προβλέψεις για χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργούν χειρότερο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι ιταλικές τράπεζες.
 
Η ανακοίνωση της Standard & Poor’s ήρθε με μερικές ώρες διαφορά από την προειδοποίηση της Moody’s για υποβάθμιση της Γαλλίας, που δημιούργησε αρνητικό κλίμα.
 
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat κατά μία βαθμίδα (σε ΒΒ από ΒΒ+), επικαλούμενος πιθανούς κινδύνους από την συνεργασία της με την Chrysler.
 
 

Υποβάθμισε την Ισπανία και η Moody’s

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε