Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Υπουργός παρακολουθούσε τα τηλέφωνα δημοσιογράφων

Υπουργός παρακολουθούσε τα τηλέφωνα δημοσιογράφων

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου κλήθηκε για ακρόαση στη Βουλή, για την υπόθεση παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών δημοσιογράφων.

Η Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας της Βουλής του Μαυροβουνίου έκανε δεκτό το αίτημα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Μετώπου (DF) να κληθούν σε ακρόαση ο υπουργός Εσωτερικών Ράσκο Κόνιεβιτς και η ειδική εισαγγελέας Τζουρτζίνα Ιβάνοβιτς, με αφορμή την έρευνα για πιθανή κατάχρηση του μέτρου μυστικής επιτήρησης.

Το Δημοκρατικό Μέτωπο ζήτησε να κληθούν σε ακρόαση οι κ.κ. Κόνιεβιτς και Ιβάνοβιτς για να εξακριβωθεί ενδεχόμενη κατάχρηση του μέτρου της μυστικής επιτήρησης σε βάρος δημοσιογράφων της εφημερίδας “Νταν” της Ποντγκόριτσας. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σύννομες οι ενέργειες του τμήματος ειδικών ελέγχων της αστυνομίας. Τα ΜΜΕ της Ποντγκόριτσας μετέδωσαν ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του αναπληρωτή διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Νίκολα Μάρκοβιτς και των δημοσιογράφων Μίταρ Ράκτσεβιτς και Ντράζεν Ζίβκοβιτς για να αποκαλύψει τις πηγές και τις πολιτικές επαφές τους.

Ο αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Νίκολα Μάρκοβιτς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ήταν υπό μυστική επιτήρηση λόγω δημοσιευμάτων για τα σκάνδαλα “Listing” και “Telekom” και της δημοσιοποίησης απόρρητων εγγράφων από την έρευνα κατά του καταζητούμενου αρχηγού της ναρκομαφίας Ντάρκο Σάριτς.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, καταγράφηκαν οι συνομιλίες των δημοσιογράφων της “Νταν” με τους αρχηγούς αντιπολιτευόμενων κομμάτων, Άντριγια Μάντιτς, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς, Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς και άλλους.

Στο υπουργείο Εσωτερικών του Μαυροβουνίου διεξάγεται εσωτερική έρευνα και ανακρίθηκαν στελέχη του τμήματος ειδικών ελέγχων, τα οποία υποστήριξαν ότι τα μέτρα μυστικής επιτήρησης εφαρμόστηκαν αποκλειστικά με εντολές της εισαγγελίας και των ανακριτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκαν στους δρόμους για τους αυξημένους φόρους στους μισθωτούς

 

Διχασμένο το Μαυροβούνιο για την υποψηφιότητα του Βουγιάνοβιτς στις εκλογές

 

Στο 5,1% ο πληθωρισμός του Μαυροβουνίο

 

Προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο στο Μαυροβούνιο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε