Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απίστευτη καταστροφή από πυρκαγιές στις ΗΠΑ – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της

Απίστευτη καταστροφή από πυρκαγιές στις ΗΠΑ – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της

Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης 19 πυρκαγιών οι οποίες μαίνονται στο δυτικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Δύο από αυτές, στο Κολοράντο και στο Νέο Μεξικό, να έχουν ήδη απανθρακώσει χιλιάδες εκτάρια δασικών εκτάσεων και να έχουν στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Μέχρι στιγμής έχουν πληγεί συνολικά εννέα πολιτείες, μεταξύ των οποίων και οι Καλιφόρνια, Αριζόνα, Γιούτα και Γουαϊόμινγκ!

Περίπου 4.500 πυροσβέστες στάλθηκαν ως ενισχύσεις.

Στο Κολοράντο, το οποίο αντιμετωπίζει τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δέκα ετών, πάνω από 500 πυροσβέστες έδιναν από χθες μάχη με τις φλόγες και ο αριθμός τους επρόκειτο να αυξηθεί στους 700 ως 800 εντός της ημέρας σήμερα, σύμφωνα με τις αρχές. Στις προσπάθειές τους συνδράμουν πέντε αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή σπεύδουν άλλα τέσσερα.

Οι φλόγες, οι οποίες ενισχύθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, έχουν κατακάψει ήδη πάνω από 17.000 εκτάρια δάσους και έχουν καταστρέψει 118 κτίρια.

Η πυρκαγιά αυτή —η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Φορτ Κόλινς, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντένβερ— στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, μιας γυναίκας 62 ετών η οποία βρέθηκε μέσα στο απανθρακωμένο ξύλινο εξοχικό σπίτι της.

Η πυρκαγιά, που πιστεύεται ότι οφείλεται σε έναν κεραυνό, θεωρείται ήδη η τρίτη πιο σημαντική στην ιστορία του Κολοράντο από τις αρχές.
Στο Νέο Μεξικό, μια άλλη πυρκαγιά έχει ήδη απανθρακώσει 14.000 εκτάρια δασικών εκτάσεων. Είναι η πιο μεγάλη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας.
Ο θάνατος της γυναίκας, της 62χρονης Λίντα Στέντμαν, είναι ο πρώτος της θερινής περιόδου των πυρκαγιών στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε