Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Από κατηγορούμενοι στην υπόθεση Εργκένεκον υποψήφιοι κομμάτων στην Τουρκία!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Έναν απίθανο τρόπο για να μπορέσουν να αποφυλακιστούν βρήκαν αρκετοί από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση “Εργκένεκον”

Παρά το γεγονός ότι το καθεστώς τους κατηγορεί για συνωμοσία έχουν μπει σε εκλόγιμες θέσεις κομμάτων και έτσι αν εκλεγούν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα μπορούν να να αποφυλακιστούν.

Ο δημοσιογράφος Μουσταφά Μπαλμπάι, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους εγκεφάλους του δικτύου Εργκένεκον, είναι στη δεύτερη θέση-εκλόγιμη-στη λίστα του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP-σοσιαλδημοκρατικό) στη Σμύρνη.

Σε καλή θέση στη λίστα του CHP είναι και ο πανεπιστημιακός Μεχμέτ Χαμπεράλ.

Ο στρατηγός Ενγκίν Αλάν, γνωστός για το ρόλο του στη σύλληψη το 1999 στην Κένυα του κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν βρίσκεται σε καλή θέση για να εκλεγεί, στη λίστα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Σύμφωνα με τον Τύπο, πολλοί ακόμα ύποπτοι που είναι υπό προσωρινή κράτηση για ανάμιξη στην υπόθεση Εργκένεκον, παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Μεταξύ αυτών είναι ο απόστρατος στρατηγός Τσετίν Ντογκάν, ο οποίος κατηγορείται ως ο εγκέφαλος απόπειρας πραξικοπήματος το 2003, ο δημοσιογράφος Τουντσάι Οζνάκ και ο διοικητής της αστυνομίας Χανεφί Αβτσί, ο οποίος φυλακίστηκε μετά τη δημοσίευση βιβλίου στο οποίο κατηγορεί αστυνομικούς ισλαμιστικού προσανατολισμού ότι κατασκεύασαν αποδείξεις συνωμοσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε