Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αποδέχεται τους όρους το Ιράν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η χώρα του αποδέχεται τις ρήτρες της συμφωνίας για την ανταλλαγή ουρανίου, που συνήψε με την Τουρκία και τη Βραζιλία

«Σύντομα πρόκειται να ενημερώσουμε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Εκτιμούμε πως αυτή η συμφωνία συνιστά ευκαιρία για εμάς», τόνισε ο Ιρανός ηγέτης σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ερντογάν.

Την επιστολή παρέδωσε το ΙΡΑΝ στην ΙΑΕΑ, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA, υπογραμμίζει ότι “βασίζεται στην διακήρυξη της Τεχεράνης για την ανταλλαγή πυρηνικών αποβλήτων”.

Ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε πως βλέπει σε αυτή τη συμφωνία «την απαρχή μίας νέας προσέγγισης και μίας νέας ατμόσφαιρας» για την επίλυση της κρίσης γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν συμβούλευσε τον συνομιλητή του η χώρα του «να αδράξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία που της δίνεται μετά τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες», υπογραμμίζεται στο ίδιο κείμενο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε