Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αχμαντινεζάντ: “Σατανικό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”

Αχμαντινεζάντ: “Σατανικό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”

“Το συντομότερο δυνατό” επιθυμούν οι ΗΠΑ  τη δημιουργία ενός ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις κυρώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

“Είμαστε ενεργά απασχολημένοι στη Νέα Υόρκη σε διάφορες ομάδες για να καταλήξουμε στις λεπτομέρειες ενός ψηφίσματος , δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Κρόουλι. 

“Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει αυξήσει αυτό το σαββατοκύριακο τις τηλεφωνικές συνομιλίες για αυτό το ζήτημα με τους ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ”, πρόσθεσε ο αμερικανός εκπρόσωπος.

 Ο Φίλιπ Κρόουλι απέκλεισε ακόμη τον κίνδυνο υποβάθμισης των συζητήσεων στον ΟΗΕ από τον Λίβανο, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Μάιο και έχει εκφράσει την αντίθεση του στην επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Την ίδια ώρα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ  Αχμαντινετζάντ χαρακτήρισε ως “σατανικό” το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το δικαίωμα των πέντε μόνιμων μελών του να ασκούν βέτο.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η δύναμη του βέτο που έχουν τα Ηνωμένα Έθνη στοχέυει στην ‘”καταπίεση και στην καταστροφή της αληθινής φύσης της ανθρωπότητας και είναι σατανικά εργαλεία”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε