Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΝΤ καλεί και… Ιαπωνία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ προειδοποίησε σήμερα την Ιαπωνία για την πιθανότητα έκρηξης του δημόσιου χρέους της, που φθάνει το 200% του ΑΕΠ.

 

«Μολονότι τα προβλήματα στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εξισώνονται με εκείνα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η αστάθεια του προϋπολογισμού της τείνει να αυξάνεται σε πραγματικά υψηλά επίπεδα», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ναογιούκι Σινοχάρα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Κιόντο.
 
Η Ιαπωνία είναι η περισσότερο χρεωμένη ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο, όμως κατά το 95% το χρέος της είναι εσωτερικό, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο μίας διεθνούς κρίσης. Μολαταύτα, ο ρυθμός επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών στην Ιαπωνία «είναι μάλλον υψηλός», προειδοποιεί ο Σινοχάρα.
 
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει τις προειδοποιήσεις τους για την οικονομική κατάσταση στην Ιαπωνία κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 22 Απριλίου η Fitch τόνισε πως «η ιαπωνική ρευστότητα κινδυνεύει», ενώ η Standard & Poor’s από τον Ιανουάριο έχει απειλήσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε