Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Μπρέιβικ – Δείτε video και φωτό – Δεν ένιωσε τύψεις

Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Μπρέιβικ – Δείτε video και φωτό – Δεν ένιωσε τύψεις

Καμία συγκίνηση στο άκουσμα των ονομάτων των θυμάτων του. Αλλά όταν του έδειξαν προπαγανδιστικό video που είχε ο ίδιος φτιάξει, τότε ο μακελάρης της Νορβηγίας έβαλε τα κλάματα!

Τα δακρυσμένα μάτια του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης του σχετίζονται με τα έντονα αισθήματα που έχει για το ξέσπασμα ενός “πόλεμου στην Ευρώπη”, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, αποκλείοντας κατηγορηματικά την πιθανότητα να αισθάνθηκε τύψεις ο πελάτης του.

“Η εξήγηση οφείλεται εν μέρει (…) στο γεγονός ότι έκανε την πράξη αυτή, την οποία χαρακτηρίζει στυγερή αλλά απαραίτητη, όπως λέει για να σώσει την Ευρώπη από έναν πόλεμο”, εξήγησε ο Γκάιρ Λίπεσταντ στους δημοσιογράφους.



Ο Μπράιβικ, που δεν είχε δείξει κανένα συναίσθημα μέχρι τώρα, έκλαψε όταν στο δικαστήριο προβλήθηκε η προπαγανδιστική ταινία που είχε φτιάξει ο ίδιος και την είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 22 Ιουλίου, την ημέρα που εξαπέλυσε τις επιθέσεις του στο Όσλο και το νησί Ουτόγια.

Σύμφωνα με το κανάλι TV2 Nyhetskanalen, που υποστηρίζει ότι κάποιος διάβασε τα χείλη του, ο Μπράιβικ είπε στη συνήγορο Βίμπεκε Χάιν Μπέρα ότι η ταινία ήταν “συγκινητική”. Η δικηγόρος πάντως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη δήλωση αυτή.

Ο 33χρονος Μπράιβικ παρέμεινε πάντως απαθής όταν οι εισαγγελείς έπαιξαν το ηχογραφημένο τηλεφώνημα μιας κοπέλας που κάλεσε την αστυνομία από το νησί Ουτόγια. “Ελάτε γρήγορα… Πυροβολεί συνέχεια” ακούγεται να λέει με απόγνωση η νεαρή. Μολονότι στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί, ο αστυνομικός που της απαντούσε φάνηκε στην αρχή να μην την πιστεύει.

Λίγο νωρίτερα είχε προβληθεί στο δικαστήριο και ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εικονίζει την έκρηξη στο Όσλο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι. Ο Μπράιβικ δεν αντέδρασε ούτε σε αυτές τις εικόνες, μολονότι από το σημείο όπου κάθονταν οι συγγενείς των θυμάτων του ακούστηκε μια κραυγή τη στιγμή της έκρηξης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαιρέτισε φασιστικά στην έναρξη της δίκης του ο Μπρέιβικ! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε