Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Γονάτισε” την Μέρκελ η αναγκαστική αποπομπή της “κολλητής” της υπουργού Παιδείας

“Γονάτισε” την Μέρκελ η αναγκαστική αποπομπή της “κολλητής” της υπουργού Παιδείας

Η Ανέτε Σαβάν ήταν κάτι παραπάνω από κολλητή φίλη της Άνγκελα Μέρκελ. Ήταν ο δικός της άνθρωπος. Και η αναγκαστική αποπομπή της από την θέση της υπουργού Παιδείας για λογοκλοπή ήταν το δεύτερο χτύπημα στην πανίσχυρη Καγκελάριο της Γερμανίας μετά την ήττα στις τοπικές εκλογές.

Πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται την σκηνή με την γερμανίδα Καγκελάριο ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου να δείχνει ένα SMS στην Ανέτε Σαβάν με το οποίο ο τότε υπουργός Άμυνας δήλωνε την παραίτησή του, αφού είχε κατηγορηθεί για λογοκλοπή!

Ο Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ είχε ντροπιάσει την κυβέρνησή του και την Καγκελάριο του και μάλιστα η κα Σαβάν είχε βγεί και είχε δηλώσει τότε ότι ντρέπεται για λογαριασμό του!

Όμως τώρα, τα πράγματα άλλαξαν. Η Ανγκελα Μέρκελ βρισκόταν στο πλευρό της για να δηλώσει πόσο άσχημα αισθάνθηκε που έπρεπε να κάνει δεκτή αυτήν την παραίτηση.
Η Σαβάν ισχυρίστηκε και πάλι ότι δεν αντέγραψε και προειδοποίησε ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ που την κατηγόρησε για λογοκλοπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μερκελ δεν την έσωσε – Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας

Από προγραμματιστής στη Γερμανία κτηνοτρόφος υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλία

Και οι Έλληνες της Δανίας κατά της Χρυσής Αυγής

Δεν τη νικάει ούτε στο ποδόσφαιρο! Ολάντ-Μέρκελ στο γήπεδο… (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η Μέρκελ ζητά εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε