Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας 4 γάλλων που κρατούνται όμηροι στο Νίγηρα – δείτε το βίντεο

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η Αλ-Κάϊντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi), βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται οι 4 Γάλλοι που απήχθησαν στο Νίγηρα πριν από 7 μήνες να ζητούν από τον Γάλλο πρόεδρο, να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν.

Στο διάρκειας τριών λεπτών και 36 δευτερολέπτων βίντεο εμφανίζονται οι Πιέρ Λεγκράν, Ντανιέλ Λαρίμπ, Τιερί Ντολ και Μαρκ Φιρέρ να διαβάζουν διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο το ίδιο κείμενο: “Καλούμε τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αλ-Κάϊντα και να αποσύρει τα γαλλικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν. Επειδή οι Γάλλοι στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν”.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προσκείμενη στους μεσολαβητές είχε αναφέρει ότι η Aqmi ζήτησε επίσης λύτρα ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Οι τέσσερις Γάλλοι όμηροι ήταν σε μια ομάδα επτά ατόμων που απήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Αρλίτ του Βορείου Νίγηρα.

Στις 24 Φεβρουαρίου, τρεις από τους ομήρους, μία Γαλλίδα, ένας από το Τόγκο και ένας από τη Μαδαγασκάρη, αφέθησαν ελεύθεροι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε