Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κυκλώνας Μαρία: Τρέμουν την επέλασή του!

κυκλώνας Μαρία
Φωτογραφία: Reuters

Επελαύνει ο κυκλώνας Μαρία και το Πουέρτο Ρίκο τρέμει! Άνεμοι μέχρι και 240 χιλιόμετρα την ώρα και φόβοι για τα… χειρότερα.

Ο κυκλώνας Μαρία εξακολουθεί να πλήττει το Πουέρτο Ρίκο! Συνοδεύεται, πλέον, από ανέμους που φθάνουν μέχρι και τα 240 χλμ/ώρα! Ο κυβερνήτης της χώρας, λοιπόν, προειδοποίησε ότι θα είναι ο «πλέον καταστροφικός στην ιστορία» της νήσου! Εκεί όπου οι πληγές παραμένουν ανοικτές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα πριν από δέκα ημέρες…

κυκλώνας Μαρία

Ο κυκλώνας Μαρία σπέρνει τον πανικό!

«Πρόκειται για τον καταστροφικότερο κυκλώνα του αιώνα ή της σύγχρονης ιστορίας. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ζημιές». Αυτό δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Ρίκαρντ Ροσέλο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, από την κατοικία του. Όλα αυτά την ώρα που η Μαρία κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Σαν Χουάν.

Το μάτι του κυκλώνα κατηγορίας 4 άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, γύρω στις 06.15 τοπική ώρα (13.15 ώρα Ελλάδας), έγινε γνωστό από το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

κυκλώνας Μαρία κυκλώνας Μαρία

«Περίπου το 60% (σ.σ. του δικτύου) ηλεκτροδότησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας στο Πουέρτο Ρίκο και αναμένουμε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης» συμπλήρωσε ο Ροσέλο, διατυπώνοντας φόβους για τα θύματα που ενδεχομένως προκαλέσουν οι πλημμύρες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται κάτοικοι να έχουν βρει καταφύγιο στα κλιμακοστάσια των κτιρίων, ενώ θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή.

κυκλώνας Μαρία

Η «Μαρία» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων στις γαλλικές Αντίλλες χθες Τρίτη. Κατόπιν έπληξε τις αμερικανικές Βρετανικές Νήσους για να συνεχίσει την καταστροφική της πορεία στο Πουέρτο Ρίκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις