Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λαϊκός ήρωας ο αεροσυνοδός που τα βρόντηξε!

‘Εκανε αυτό που όλοι έχουμε ονειρευτεί. Τα βρόντηξε όταν του έσπασαν τα νεύρα στη δουλειά και έφυγε- πολύ εντυπωσιακά όμως. Πρόκειται για τον “ήρωα της εργατικής τάξης” Steven Slater…(Video)

Ο Steven Slater, αεροσυνοδός στη JetBlue, τον οποίο κατά την προσγείωση μία κυρία “έπρηξε” και μετά από διαπληκτισμό φέρεται να του έφερε και μία τσάντα στο κεφάλι, άρπαξε δύο μπίρες και άνοιξε το διάδρομο της αναγκαστικής προσγείωσης κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο θεαματικά…

Από τότε ο Slater έχει γίνει λαϊκός ήρωας καθώς έκανε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε. Να πούμε στον σπαστικό προϊστάμενο ή πελάτη ακριβώς τι σκεφτόμαστε και να φύγουμε. Πόσος κόσμος υπομένει κακοπληρωμένες δουλειές και κακές συνθήκες εργασίας με το φόβο της ανεργίας; Για όλους αυτούς ο Slater “έδειξε το δρόμο”.

Ήδη έχουν τυπωθεί μπλουζάκια “Free Steven Slater” , τα βίντεο με τη δραματική του έξοδο από το αεροπλάνο έχουν γίνει πρώτα χιτ στο YouTube, ενώ μουσικοί του γράφουν τραγούδια. Περιττό να πούμε ότι πολλές σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες σε αυτόν.

Ο κόσμος στις ΗΠΑ λέει αυτό που λέμε εμείς στην Ελλάδα “ν’ αγιάσει το στόμα του” , αλλά τι λένε οι ειδικοί;

“Προφανώς χτύπησε μία ευαίσθητη χορδή” λέει ο Τζόναθαν Μπέρεντ, συγγραφέας του βιβλίου “Η δουλειά μου προκαλεί στρες”. “Υπάρχει τόση απελπισία και θυμός με το οικονομικό κλίμα, τις αδικίες και τις κακές εργασιακές συνθήκες” αναφέρει αλλά προσθέτει ότι παρόλο που μία τέτοια συμπεριφορά προσφέρει στιγμιαία ικανοποιηση, μετά υπάρχει πρόβλημα…

Άλλη ειδικός, η Κριστίν Πόραθ που έχει γράψει “Το κόστος της Κακής Συμπεριφοράς” βρήκε ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν άσχημες συμπεριφορές στη δουλειά τους. Ένα 12% αφήνει τη δουλειά του για το λόγο αυτό μάλιστα.Η κ. Πόραθ αναφέρει πως δεν αποτελεί έκπληξη που ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος με τον Slater, αλλά ξαφνιάζεται που ο κόσμος επικροτεί τη συμπεριφορά του. “Δεν είναι ιδανικό να βγαίνουμε εκτός ελέγχου” αναφέρει.

Πρώτο Hit στο YouTube

H μπαλάντα του Στίβεν Σλέιτερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε