Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν – Μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας σε τζαμιά!

Ανήμερα θρησκευτικής γιορτής των Σιιτών μουσουλμάνων, τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας βυθίζουν το Αφγανιστάν στο αίμα. 30 νεκροί στην Καμπούλ, τέσσερις στη Μαζάρ ι Σαρίφ ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Βομβιστής αυτοκτονίας παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 48 πιστούς, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, που βρισκόταν σε τζαμί της Καμπούλ. Είχε προηγηθεί έκρηξη σε τέμενος της Μαζάρ ι Σαρίφ και ακολούθησε έκρηξη στην Κανταχάρ!

Αναμένεται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί αφού τη στιγμή της βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ, το τέμενος ήταν γεμάτο πιστούς, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.


Ο βομβιστής αυτοκτονίας, σύμφωνα με το CBS News, ήταν ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στο τζαμί για τη θρησκευτική γιορτή των σιιτών και όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του τεμένους!

Πριν από το μακελειό στην Καμπούλ, είχε προηγηθεί έκρηξη σε τζαμί στην πόλη Μαζάρ ι Σαρίφ, όπου σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.
Ακολούθησε ακόμη μια επίθεση, στην Κανταχάρ αυτή τη φορά. Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν νεκροί.




Σήμερα οι σιίτες Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την ημέρα της Ασούρα, που θεωρείται εθνική γιορτή στο Αφγανιστάν. Είναι το αποκορύφωμα του Μουχαράμ, του μήνα πένθους για το μαρτύριο του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρίκη στο Αφγανιστάν – 20 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε νοσοκομείο

Τρεις ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Νεκροί οι τρεις εκλογικοί αξιωματούχοι που είχαν απαχθεί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε