Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαίνεται η κόλαση φωτιάς στη Ρωσία, 40 οι νεκροί – Δεν υποχωρεί ο καύσωνας

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παραδομένη στους καπνούς (ΦΩΤΟ REUTERS)
Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας παραδομένη στους καπνούς (ΦΩΤΟ REUTERS)

Δραματικές οι στιγμές στη Ρωσία όπου μέχρι στιγμής 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές, την ώρα που τη χώρα πλήττει ο χειρότερος καύσωνας της ιστορίας της!

Οι αρχές κήρυξαν 500 πόλεις και χωριά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι περισσότερες από τις φωτιές προκλήθηκαν από αμέλεια από κατοίκους που έκαιγαν τα σκουπίδια ή πετούσαν αναμένα τσιγάρα, ή ακόμα και εκείνους που αποφάσιζαν να ψήσουν στην ύπαιθρο.

Μέχρι αυτή την ώρα 700 εστίες είναι ακόμα ενεργές σε 450.000 στρέμματα.

Παρά τις δεήσεις για βροχή από τον ίδιο τον Πατριάρχη Μόσχας δεν λέει να βρέξει και ο καύσωνας που συνεχίζεται ακόμα και μέσα στη Μόσχα είναι ο χειρότερος από το 1879. Το θερμόμετρο δεν λέει να πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς.

Περισσότεροι από 180.000 πυροσβέστες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς και 2.000 στρατιώτες και 3.000 μέλη των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, αγωνίζονται εναντίον των δασικών πυρκαγιών.

“Η ακραία ζέστη δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες… Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Στεπάνοφ, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα και την περιοχή της πρωτεύουσας και μείωση της ορατότητας στα 1.000 μέτρα εξαιτίας του καπνού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία είναι πιθανόν να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στο τέλος της εβδομάδας στη δυτική περιοχή της Ρωσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε