Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαχαίρωσαν και έκαψαν πάμπλουτο ομογενή και την οικογένειά του – Μαρτυρία από την Ουάσινγκτον

Μαχαίρωσαν και έκαψαν πάμπλουτο ομογενή και την οικογένειά του – Μαρτυρία από την Ουάσινγκτον

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την άγρια δολοφονία του ομογενή Σάββα Σαβόπουλου και της οικογένειάς του. Τους μαχαίρωσαν και του έκαψαν μέσα στην πολύτελή τους έπαυλη. Η κηδεία τους θα γίνει στον Ελληνικό Ορθόδοξο καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον. Τι λέει στο Newsit o πρωτοψάλτης του ναού.

Το φριχτό έγκλημα αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και έγινε στην περιοχή Άρλινγκτον, ακριβώς απέναντι απο το σπίτι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Θύματα του άγριου φονικού είναι ο πάμπλουτος 46χρονος επιχειρηματίας Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10 ετών γιός τους Φίλιπ και η 57χρονη οικιακή βοηθός τους Βεραλίσια Φιγκερόα.

Οπως είναι φυσικό το ειδεχθές έγκλημα έχει σοκαρει όχι μόνο την ελληνική κοινότητα αλλά και όλη την Αμερική καθώς έγινες σε μια από τις ακριβότερες και ασφαλέστερες περιοχές των ΗΠΑ.

Θρήνος στην ελληνική κοινότητα – Συγκλονισμένος ο πρωτοψάλτης του ναού όπου θα γίνει η κηδεία

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρωτοψάλτης του Ελληνικού Ορθόδοξου καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον, Γιώργος Θεοδωρίδης “η κηδεία της οικογένειας Σαββόπουλου θα γίνει την 1η Ιουνίου στον καθεδικό ναό μας. Αναμένονται 500 με 1.000 άτομα προσκεκλημένοι καθώς ο άνθρωπος αυτος λόγω του οτι ήταν ένας λαμπρός επιχειρηματίας είχε προσωπικούς δεσμούς με πολύ σημαντικούς ανθρώπους.

Ο Σαβόπουλος ήταν λάτρης της ελληνικής παράδοσης και έλεγε συχνά πόσο η εκκλησία μας που κρατά τις βυζαντινές παραδόσεις, του θυμίζει Ελλάδα.

Του άρεσαν οι ελληνικές παραδόσεις και ήθελε να τις τηρεί με την οικογένειά του και με τα παιδιά του και την οικογένεια του.

Ασφαλώς το σοκ είναι μεγάλο. Φαντάζομαι οτι τις λεπτομέρειες του εγκληματος τις διάβασατε. Η οικία Σαβόπουλου ήταν σε μια γειτονιά που δεν είχε εγκληματικότητα. Απέναντι ακριβώς από το σπίτι του Μπαϊντεν. Ούτε ένα χιλιομετρο από την εκκλησια μας.

Δεν είναι απίθανο την κηδεία να την τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, όμως αυτό δε μπορώ να σας το μεταφέρω με ασφάλεια.

Ξέρετε για εμάς ο Σαβόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την ενορία και συχνά εδινε δωρεές στον ναό μας. Ηταν ένας από τους ευεργέτες μας η οικογένεια Σαβόπουλου” είπε τέλος ο κύριος Θεοδωρίδης.

Ακούστε όλα όσα είπε στο NewsIT ο Γιώργος Θεοδωρίδης:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε