Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μετά τον κυκλώνα Τόμας, φόβοι για επιδείνωση της επιδημίας χολέρας στην Αΐτή

Ο κυκλώνας έπληξε την Αϊτή την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων.

Ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα Τόμας από την Αϊτή ανέρχεται σε 21 νεκρούς, αλλά οι πλημμύρες που προκάλεσε μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση στους καταυλισμούς των αστέγων, όπου εξαιτίας της χολέρας έχουν χάσει τη ζωή τους 544 άνθρωποι.

Ο κυκλώνας έπληξε την Αϊτή την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων και συνοδεύονταν από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ο Τόμας άφησε πίσω του 21 νεκρούς και 36 τραυματίες, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας. Είναι ο πρώτος κυκλώνας που πλήττει την Αϊτή μετά τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, που προκάλεσε το θάνατο 250.000 ανθρώπων.

Τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα χολέρας, λόγω της μόλυνσης των υδάτων.

“Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τη διάδοση της επιδημίας στις αγροτικές περιοχές, δεδομένου ότι η κατάσταση των υφιστάμενων υποδομών υγιεινής είναι δύσκολες. Πρέπει να δημιουργηθούν νέα κέντρα περίθαλψης και τα όσα υπάρχουν ήδη πρέπει να ενισχυθούν για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες για άμεση περίθαλψη”, δήλωσε η Κέιτ Αλμπέρτι, επιδημιολόγος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε