Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο «χαστούκι» για Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν του έφτανε το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, ήρθε και η δημοσκόπηση που προτιμά των Φρανουά Φιγιόν για επόμενο υποψήφιο για την προεδρία!

Μόνο το 29% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν να επανεκλεγεί ο Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, ενώ 43% προτιμά για το προεδρικό αξίωμα τον νυν πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, προέκυψε από δημοσκόπηση του οίκου BVA. 

Γκάλοπ του οίκου Ifop δείχνει ότι ο Σαρκοζί έχει το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής της θητείας του (36%,-4%), ενώ η αντίστοιχη αποδοχή του Φιγιόν ποτέ δεν απείχε τόσο πολύ (18%), από 9% τον Ιανουάριο φέτος. Αμφότερες οι δημοσκοπήσεις, έγιναν μεταξύ 11-13 Μαρτίου. 

Εξάλλου το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ασκεί πολύ καλά τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, το 63% απαντά ότι είναι «ο άνθρωπος του διαλόγου» (+4% από τον Φεβρουάριο), ενώ 47% (+2%) βρίσκει ικανοποιητική την κοινωνική του πολιτική. 

Αξιοσημείωτη είναι η αποδοχή του Φιγιόν από τον αριστερό πολιτικό χώρο, όπου το ποσοστό του εκτοξεύτηκε από 17%, στο 48%. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της δεξιάς προτιμούν τον Νικολά Σαρκοζί (52%) σε σύγκριση με τον Φρανσουά Φιγιό (34%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε