Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Φίνι απειλεί ευθέως να ρήξει την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Το γάντι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέταξε και πάλι ο πρώην σύμμαχός του, Τζιανφράνκο Φίνι. Και αυτή τη φορά απείλησε με αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Μιλώντας σε μέλη του νεοσύστατου κόμματός του «Μέλλον και Ελευθερία» στην Περούτζια, ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, κάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργού να παραιτηθεί, προειδοποιώντας ότι αν δεν το πράξει, εκείνος και το κόμμα θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

«Πρέπει να καταρτισθεί μια νέα πολιτική ατζέντα και ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, με τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στο κεντρώο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα βγούμε από την κυβέρνηση και θα αρχίσουμε να ψηφίζουμε μόνο τα μέτρα που θεωρούμε χρήσιμα».

Ο Σίλβιο Μπερλυσκόνι «σήκωσε» ξανά το γάντι. Και διεμήνυσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί. «Κι αν ο Φίνι επιθυμεί κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να καταψηφίσει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο».

Όλοι οι πολιτικοί παρατηρητές, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η κυβερνητική κρίση μοιάζει, πλέον, σχεδόν βέβαιη και οι πιθανότητες επαναπροσέγγισης του Φίνι με τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, είναι, ουσιαστικά, ανύπαρκτες.

Η εφημερίδα Republica προσθέτει ότι, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, κάθε προσπάθεια έγκρισης ενός νέου νόμου, μπορεί να αποδειχθεί «μοιραία» για τον «καβαλιέρε» και ότι οι κύριοι στόχοι της κυβερνητικής δράσης, κινδυνεύουν να μείνουν, απλά σχέδια και προθέσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε