Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο ίδιος ο μακελάρης τηλεφώνησε στην αστυνομία λίγο μετά την σφαγή στο νησί Ουτόγια!

Ο ίδιος ο μακελάρης τηλεφώνησε στην αστυνομία λίγο μετά την σφαγή στο νησί Ουτόγια!

Μόλις κατέβασε το όπλο του και αφού είχε πνίξει στο αίμα το νησί Ουτόγια, ο Μπρέϊβικ τηλεφώνησε στην αστυνομία. Διαβάστε τι τους είπε!

“Μπρέϊβικ. Διοικητής. Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα”.

Με αυτά τα λόγια ο 32χρονος ‘Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανακοίνωσε με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και ότι πρόκειται να παραδοθεί, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Verdens Gang, σύμφωνα με την οποία η κλήση δεν διήρκεσε παρά τρία δευτερόλεπτα.

“Λάβαμε μια κλήση από το κινητό τηλέφωνο του Μπράιβικ, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν πράγματι αυτός. Ούτε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς είπε”, δήλωσε ο Χένινγκ Χολτάας, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν βρήκε το κινητό τηλέφωνο του Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια, μια πληροφορία που ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δε θέλησε να σχολιάσει.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπράιβικ μόλις είπε τα παραπάνω λόγια έκλεισε το τηλέφωνο και ότι δεν υπήρξε απάντηση όταν η αστυνομία επιχείρησε να τον καλέσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπράιβικ παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ θέλει να εξεταστεί από Ιάπωνα ψυχίατρο

Το γράμμα ενός 16χρονου στον μακελάρη της Νορβηγίας

Αποσύρονται video games στη Νορβηγία!

Είχε ετοιμάσει κι άλλες επιθέσεις ο Μπρέιβικ – Τον Νοέμβριο η ψυχιατρική έκθεση

Μια εβδομάδα μετά, η Νορβηγία θάβει τους νεκρούς της – 77 τα θύματα του μακελειού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε