Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

“Ο Καντάφι διέσχισε τα σύνορα με την Αλγερία”

Κονβόι από έξι Μερσεντές διέσχισαν τα σύνορα από τη Λιβύη στην Αλγερία το Σάββατο έγινε γνωστό σήμερα, εντείνοντας τα σενάρια ότι ίσως ο Καντάφι έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα.

Η αναφορά από το πρακτορείο MENA δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ούτε έγινε γνωστό ποιος ταξίδευε με τον κονβόι των οχημάτων. Η πηγή των αντικαθεστωτικών που αποκάλυψε την είδηση πάντως υπέθεσε ότι ίσως επέβαιναν ανώτατοι αξιωματούχοι, γιοι του Καντάφι και πιθανόν ο ίδιος.

Οι εξεγερμένοι ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν κοντά στη σύλληψη Καντάφι, αφού κατέλαβαν το πολυτελές συγκρότημα της Μπαμπ Αλ Αζιζίγια.Πάντως εκ μέρους της Αλγερίας ο υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε ότι πρόκειται να αναγνωρίσουν τους εξεγερμένους και το Μεταβατικό τους Συμβούλιο ως επίσημο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη μετά μια νύχτα όπου σημειώθηκαν μεμονωμένες εκρήξεις και επιθέσεις με αυτόματα όπλα σε διαφορετικές συνοικίες.

Μετά τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στη διάρκεια των οποίων οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν πολλές συνοικίες, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις υιοθέτησαν διαφορετική τακτική χτυπώντας σε διαφορετικά σημεία σε μικρές ομάδες.

“Δεν γνωρίζουμε που κρύβονται οι άντρες του Καντάφι”, παραδέχτηκε ο Αμπντελχαμίντ Αγκλέου, επικεφαλής ομάδας αντικαθεστωτικών μαχητών.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των αντικαθεστωτικών στην Τρίπολη, Αμπντελ Νατζίμπ Μλέγκτα δήλωσε πως οι δυνάμεις του ελέγχουν το 95% της πρωτεύουσας.Διευκρίνισε όμως πως θύλακες καθεστωτικών βρίσκονται στις συνοικίες Αμπού Σαλίμ και Σαλαχεντίν.

Επίσης, το αεροδρόμιο της Τρίπολης το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες δέχεται σποραδικά πυρά από τους μαχητές του Καντάφι.

Διαβάστε ακόμη:

‘Ελεγε ψέμματα για την κόρη του ο Καντάφι; Οι εξεγερμένοι λένε ότι… ζει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε