Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Πατριάρχης Ρωσίας θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα

Ο Πατριάρχης Ρωσίας θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών κοντά στην Μόσχα, ο πατριάρχης είπε ότι θα ήθελε να πετάξει στο διάστημα.

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος, ο οποίος όταν ήταν νέος πετούσε με μαχητικά αεροσκάφη, ονειρεύεται να ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roskosmos, Ανατόλι Περμίνοφ.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών κοντά στην Μόσχα, ο πατριάρχης “είπε ότι θα ήθελε να πετάξει στο διάστημα, αν του δινόταν η ευκαιρία”, ανέφερε ο κ. Περμίνοφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Κύριλλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα όργανα του ISS, ρωτώντας σε τι χρησιμεύει το ένα, πώς λειτουργεί το άλλο, πρόσθεσε ο Ανατόλι Περμίνοφ.

“Ο πατριάρχης δήλωσε ότι οι πτήσεις στο διάστημα ανταποκρίνονται στο θείο θέλημα, στο μέτρο που δίνουν στον άνθρωπο την ευκαιρία να βελτιωθεί”, ανέφερε ακόμη.

Ο κ. Περμίνοφ δήλωσε ότι “εξεπλάγη” από το ενδιαφέρον που επέδειξε ο 64χρονος Κύριλλος για έναν τομέα που δε έχει σχέση με το επάγγελμά του.

“Μπορεί να ζήσουμε μέχρι την ημέρα που θα επιτρέπεται σε άτομα της ηλικίας του πατριάρχη. Κατά ένα γενικό τρόπο, είναι αθλητικός τύπος”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, Βλαντιμίρ Βιγκουιλιάνσκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε