Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΟΧΙ του Ολάντ σε ραδιοφωνικό debate με Σαρκοζί

ΟΧΙ του Ολάντ σε ραδιοφωνικό debate με Σαρκοζί

Ο Σαρκοζί δεν έχει ακόμη εκφράσει την άποψή του για το θέμα αυτό. Ωστόσο, έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής τριών τηλεμαχιών και κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι προσπαθεί να αποφύγει το διάλογο.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, αρνήθηκε σήμερα να συμμετάσχει στη ραδιοφωνική συζήτηση, μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, την οποία πρότειναν τέσσερις μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι Europe 1, France Inter, RMC και RTL.

“Υπάρχει ένα ραντεβού (…) η μεγάλη τηλεμαχία μεταξύ των δύο γύρων” που θα διεξαχθεί στις 2 Μαΐου. “Οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, μπορούν κάλλιστα να την οργανώσουν από κοινού, είναι δικό τους θέμα”, είπε ο Ολάντ, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις θεωρούν φαβορί για το δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 6 Μαΐου.

Ο Ολάντ είχε ήδη αρνηθεί την πρόταση του Σαρκοζί για τρεις τηλεμαχίες μέχρι τις 6 Μαΐου, θυμίζοντας ότι παραδοσιακά, στο διάστημα από τον πρώτο μέχρι τον δεύτερο γύρο γίνεται μόνο μία μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Οι τέσσερις γαλλικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είχαν προτείνει στους δύο υποψηφίους να οργανώσουν εντός της εβδομάδας μία συζήτηση που θα μεταδιδόταν ταυτόχρονα από όλους, για πρώτη φορά στη Γαλλία. Σύμφωνα με τους οργανωτές οι ακροατές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 12 εκατομμύρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε