Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποιοι ήταν οι 3 Γάλλοι αθλητές που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αργεντινή

Οι συμμετέχοντες στο ριάλιτι
Οι συμμετέχοντες στο ριάλιτι

Τραγωδία. 10 νεκροί. Οκτώ Γάλλοι και οι δυο πιλότοι των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν στον αέρα. Όλα έγιναν στη διάρκεια γυρίσματος ριάλιτι στην Αργεντινή. Ανάμεσα στους νεκρούς δυο Ολυμπιονίκες και η μεγαλύτερη ιστιοπλόος που γνώρισε η Γαλλία.

Άγνωστο ακόμη τι προκάλεσε την τραγωδία. Τι οδήγησε τα δυο ελικόπτερα να συγκρουστούν στον αέρα κατά τη διάρκεια του ριάλιτι του TF1, Dropped, τα γυρίσματα του οποίου γίνονταν στην Αργεντινή.

Ο γαλλικός αθλητισμός έχει βυθιστεί στο πένθος. Ανάμεσα στους νεκρούς της τραγωδίας, την πλέον πολύνεκρη στην ιστορία των ριάλιτι επιβίωσης, η 57χρονη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η 25χρονη κολυμβήτρια Καμίλ Μυφά και ο 28χρονος πυγμάχος Αλεξίς Βεστέν. Οι δυο τελευταίοι ήταν Ολυμπιονίκης. Η Μυφά που κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και ο Βεστέν που ήταν χάλκινος Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο.


Η Φλοράνς Αρτό ήταν μία από τις μεγαλύτερες θαλασσοπόρους στον κόσμο και είχε κατορθώσει να επιβληθεί σε έναν κόσμο που ανδροκρατείται. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της “μικρής αρραβωνιαστικιάς του Ατλαντικού” υπήρξε η νίκη της στον Δρόμο του Ρουμιού, το 1990 (διαδρομή Βρετάνη-Γουαδελούπη).

Τα άλλα πέντε μέλη της ομάδας του Dropped που σκοτώθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις αρχές της Αργεντινής “οι Λοράν Σμπασνίκ, Λουσί Μέι-Νταλμπί, Βολόντια Γκινάρ, Μπρις Γκιλμπέρ και Εντουάρ Ζιλ”.

Όλα έγιναν όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την παραγωγή για τις ανάγκες της εκπομπής, συγκρούσθηκαν. “Η σύγκρουση μεταξύ δύο ελικοπτέρων στην Κεμπράδα ντελ Γέσο προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων… Συμμετείχαν στην παραγωγή του Dropped”, ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση των αρχών της επαρχίας Λα Ριόχα, στην βορειο-δυτική Αργεντινή.

Κανείς δεν ξέρει τις αιτίες για πολύνεκρης σύγκρουσης. Σίγουρα δεν έγινε υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Τα γυρίσματα του ριάλιτι επιβίωσης είχαν αρχίσει στο τέλος του Φεβρουαρίου στην Ουσουάγια, στο νότιο άκρο της αμερικανικής ηπείρου, στην Παταγονία. Θα έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι στη γαλλική τηλεόραση και θα είχε θέμα την επιβίωση οκτώ αθλητών στη φύση, σύμφωνα με τον παρουσιαστή της Λουί Μπντέν.

Ο κολυμβητής Αλέν Μπερνάρ, η ποδηλάτις Τζίνι Λονγκό, ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ, η αθλήτρια του σνόουμπορντ Αν-Φλορ Μαρξέρ και ο πατινέρ Φιλίπ Καντελορό θα συμμετείχαν επίσης στην περιπέτεια.
Εκείνοι φάνηκαν τυχεροί. Την ώρα της τραγωδίας βρίσκονταν σε κατασκήνωση και σε ξενοδοχεία.

Ο όμιλος της TF1 εξέφρασε την “τεράστια θλίψη” του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. Φυσικά, τα γυρίσματα ματαιώνονται και όλες οι ομάδες θα επιστρέψουν στη Γαλλία.

Συντετριμμένος δήλωσε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. “Ο χαμός των συμπατριωτών μας προκαλεί τεράστια θλίψη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

“Τεράστια οδύνη μπροστά στο δράμα αυτό. Ολόκληρη η Γαλλία πενθεί σήμερα. Συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων”, έγραψε το Twitter ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς για τους Γάλλους αθλητές “που λάμπρυναν της Γαλλία”.

Ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ, από τους συμμετέχοντες αθλητές στην εκπομπή δήλωσε συντετριμμένος: “Είμαι λυπημένος για τους φίλους μου, τρέμω, είμαι τρομοκρατημένος, δεν έχω λόγια”, έγραψε στο Twitter.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Daily Mail, Twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε