Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος στο διαδίκτυο: Ζήτημα ωρών η «επίθεση» στο Amazon.com

– Διαστάσεις λαμβάνει ο ιντερνετικός πόλεμος με αφορμή το… εμπάργκο στο Wikileaks
– Μετά τη Mastercard, τώρα στόχος και το Amazon
– Στις 18:00 ώρα Ελλάδας επρόκειτο να γίνει η «επίθεση»

Ένας άνευ προηγουμένου ιντερνετικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους «οπαδούς» του Wikileaks και τους… διώκτες του Τζούλιαν Ασανζ.

Από τη στιγμή που εταιρίες όπως η Mastercard, η Visa, η PayPal αποφάσισαν να αποκλείσουν από τις υπηρεσίες τους τον ιστότοπο WikiLeaks, οι φαν της ιστοσελίδας του Τζούλιαν Ασανζ αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Και επιτίθενται καθημερινά στους ιστότοπους των συγκεκριμένων εταιριών, «ρίχνοντας» το ένα site μετά το άλλο.

Η προσοχή όχι μόνο της παγκόσμιας ιντερνετικής κοινότητας, έχει στραφεί στις κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων ημερών. Χαρακτηριστικό της έκτασης που έχει λάβει το θέμα, το breaking news που έβγαλε το cnn.com, προειδοποιώντας ότι εντός των επόμενων ωρών επίκειται επίθεση και στο Amazon.com, μια ακόμη εταιρία που απέκλεισε το Wikileaks.

Σύμφωνα με την ομάδα Anonymous η επίθεση επρόκειτο να γίνει στις 11:00 ET (18:00 ώρα Ελλάδας). Για την ώρα, πάντως, η ιστοσελίδα του Amazon λειτουργεί κανονικά.
Ώρα 17:37 Μέχρι στιγμής η ιστοσελίδα του amazon.com είναι... στη θέση της
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μέσω του Kindle (φωτο) η Amazon πουλάει έγγραφα που έχουν διαρρεύσει μέσω του Wikileaks!

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ευαγγελίζονται πλήρη ελευθερία πληροφοριών στο Ιντερνετ.

Διαβάστε επίσης
Βρετανός χάκερ προειδοποιεί με νέες κυβερνό-επιθέσεις!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε