Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πολωνία: Εννέα νεκροί από τη σύγκρουση μικρού λεωφορείου με τρένο

Πολωνία: Εννέα νεκροί από τη σύγκρουση μικρού λεωφορείου με τρένο

 Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα όταν ένα μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο στην κεντρική Πολωνία, μετέδωσαν τα τοπικά μμε. Οι οκτώ σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ μια γυναίκα υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το μικρό λεωφορείο πέρασε μια αφύλακτη διάβαση κοντά στο Λοτζ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την μάρκα του λεωφορείου.

   Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δέκα άνθρωποι–οκτώ γυναίκες και δύο άνδρες–παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη στην διάβαση, μετέδωσε το δίκτυο TVN 24.

   Αυτό ήταν το δεύτερο σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε φέτος. Τον Μάρτιο, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων.

   Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πιθανόν πολίτες της γειτονικής Ουκρανίας αλλά οι ταυτότητές τους εξακολουθούν να ελέγχονται, δήλωσε η κυβερνήτης της περιοχής Λοτζ.

   “Ενημέρωσα ήδη την ουκρανική πρεσβεία, ο πρόξενος ή κάποιος υποπρόξενος πιθανόν να μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος”, δήλωσε στο TVN 24 η κυβερνήτης Τζοάνα Τσελμίνσκα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε