Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποταμός στο Κονγκό έγινε ο υγρός τάφος για πάνω από 100 άτομα

Ο Άλφρεντ Λομπάκα δήλωσε ότι τα δύο πλεούμενα μετέφεραν πάνω από 200 ανθρώπους και ότι μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 83 επιζώντες.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τη σύγκρουση δύο πλεούμενων το βράδυ της Τρίτης σε ποταμό στην επαρχία του Ισημερινού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δήλωσε ένας επιζώντας σήμερα.

Ο Λομπάκα είπε ότι το ένα από τα σκάφη, που ήταν αυτοσχέδιο και είχε φτιαχτεί με την συνένωση τριών κανό με μηχανές ώστε να μπορούν να μεταφέρονται περισσότεροι επιβάτες και προϊόντα, έπλεε στο σκοτάδι χωρίς φώτα και συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο, το οποίο επίσης δεν έφερε φωτεινή σήμανση.

Οι αρχές του Κονγκό δεν έχουν επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων και ανακοίνωσαν σε εγχώρια ΜΜΕ ότι αναμένουν να υπάρξει οριστικός απολογισμός του δυστυχήματος.

Τα δυστυχήματα στα ποτάμια στην κεντροαφρικανική χώρα, η οποία διαθέτει μεγάλο ορυκτό πλούτο, είναι συχνά — συνήθως προκαλούνται από κακή συντήρηση των πλεούμενων και την μεταφορά υπεράριθμων επιβατών.

Ποτάμια και λίμνες αποτελούν ζωτικής σημασίας συγκοινωνιακούς πόρους στο Κονγκό, μια χώρα τεράστιας έκτασης στην οποία το οδικό δίκτυο είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Τον Μάιο ο πρόεδρος Ζοζέφ Καμπιλά είχε καθαιρέσει τον υπουργό Συγκοινωνιών μετά από μια σειρά δυστυχημάτων στα οποία σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε