Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ραβίνος υπέρ της δολοφονίας “εχθρών του Ισραήλ”!

Ραβίνος υπέρ της δολοφονίας “εχθρών του Ισραήλ”!

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ραβίνο ως ύποπτο για “υποκίνηση βίας και ρατσισμού” μετά τη σύλληψη στις αρχές της εβδομάδας του ραβίνου Ντοβ Λιόρ που προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις από τους οπαδούς του.

Αστυνομικοί συνέλαβαν στο αυτοκίνητό του στην Ιερουσαλήμ για να ανακρίνουν τον ραβίνο Γιάκοβ Γιόσεφ, μετά την άρνησή του να απαντήσει στις επανειλημμένες ειδοποιήσεις να παρουσιαστεί στην αστυνομία.

“Συλλάβαμε τον ραβίνο για να τον ανακρίνουμε ως ύποπτο για υποκίνηση βίας και ρατσισμού”, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Η ανάκριση διήρκησε λιγότερο από μια ώρα και ο ραβίνος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ραβίνος είχε δώσει την έγκρισή του για την κυκλοφορία του βιβλίου “Τορά του Βασιλιά” του οποίο έχει απαγορευτεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του, δικαιολογείται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε μια σύγκρουση, να δολοφονούνται μη εβραίοι άμαχοι και οι απόγονοι των εχθρών του Ισραήλ.

Την περασμένη Δευτέρα η αστυνομία συνέλαβε για τον ίδιο λόγο και ανέκρινε επί μία ώρα τον ραβίνο Ντοβ Λιόρ, του εβραϊκού οικισμού Κιριάτ Αρμπα και της εβραϊκής κοινότητας της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν τον αφήσει ελεύθερο, στο πλαίσιο μιας έρευνας για υποκίνηση βίας και ρατσισμού. Πριν από αρκετούς μήνες η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς ο ραβίνος αρνείτο να παρουσιαστεί στις αρχές, παρά τις ειδοποιήσεις.

Σε αντίδραση, εκατοντάδες από τους μαθητές του και άλλοι υποστηρικτές της άκρας δεξιάς οργάνωσαν συγκεντρώσεις στον οικισμό Κιριάτ Αρμπα και την Ιερουσαλήμ, κυρίως έξω από το ανώτατο δικαστήριο, με αποκλεισμό αρκετών οδικών αρτηριών της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλώσεις προκάλεσαν βίαια επεισόδια, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία η οποία προχώρησε σε 20 συλλήψεις. Οι δύο ραβίνοι που υποστηρίζονται από τους υπερορθόδοξους εβραίους, εκτιμούν ότι δεν έχουν να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία για μια άποψή τους θρησκευτικού χαρακτήρα.

Ο ραβίνος Γιάκοβ Γιόσεφ είναι ο γιος του Οβάντια Γιόσεφ, του πνευματικού ηγέτη του υπερορθόδοξου κόμματος Σας που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε