Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σαρκοζί: Μετά τις εκλογές η ψήφιση του «χρυσού κανόνα»

Με τη δημοτικότητά του ήδη στα Τάρταρα και τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν, ο Νικόλα Σαρκοζί αποφάσισε πως η νέα συμφωνία των Βρυξελλών θα ενταχθεί στο Σύνταγμα, μετά το Μάιο του 2012.

Ο λεγόμενος «χρυσός κανόνας» πρέπει να υιοθετηθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες όπως συμφωνήθηκε τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής. Αλλά ο Γάλλος πρόεδρος απέκλεισε να γίνει αυτό στη χώρα του πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

«Ας αφήσουμε να περάσουν οι προεδρικές εκλογές καθώς φαίνεται να μην υπάρχει ομοφωνία στη Γαλλία», δήλωσε ο Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου.

«Αυτός ο χρυσός κανόνας θα ενταχθεί στο Σύνταγμα της κάθε χώρας μέλους, είναι ένας κανόνας που θα επιβληθεί στον καθένα από εμάς», πρόσθεσε.

«Έχω ήδη πει αυτό που νομίζω για έναν ορισμένο αριθμό πολιτικών δυνάμεων, κυρίως τους Γερμανούς σοσιαλιστές ή τους Ισπανούς σοσιαλιστές, δύο σοσιαλιστικά κόμματα που έκαναν το δικό τους “χρυσό κανόνα”», επανέλαβε ο Σαρκοζί.

Στη Γαλλία, η συμφωνία για επαναφορά στη δημοσιονομική ισορροπία διχάζει εδώ και πολλούς μήνες τη δεξιά και την αριστερά, η οποία αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την ένταξή του στο Σύνταγμα, γιατί τον θεωρεί «παγίδα» που έστησε η δεξιά μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Οι ψήφοι από τη μια πλευρά των σοσιαλιστών βουλευτών και γερουσιαστών είναι απαραίτητες για την υιοθέτηση του μέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Βορρά” στις αγορές η Ελλάδα μετά την Κορυφαία αποτυχία στη Σύνοδο – Deutsche Bank: Προεξοφλείται η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Αποχαιρετώντας το ευρώ; Διασπασμένη βγήκε η Ευρώπη μετά τη Σύνοδο

Economist: Ο Πάπας Μάριο στο euro-bordello!

Τα ξένα ΜΜΕ και η… αποτυχία της Συνόδου Κορυφής

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε