Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σήμερα θα γίνουν οι μισές πτήσεις – Σε συναγερμό παραμένει το Λονδίνο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– 14.000 πτήσεις θα γίνουν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο
– Δεύτερο κύμα σκόνης περιμένουν στη Βρετανία
– Τέφρα: ‘Ηρθε η σειρά της Ελλάδας 
– Ανησυχία για τις επιπτώσεις της σκόνης στην υγεία

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι υπεύθυνοι αεροδρομίων στη Βρετανία καθώς περιμένουν νέο κύμα στάχτης.

 Περίπου οι μισές από τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις στην Ευρώπη αναμένεται να γίνουν, γεγονός που δείχνει βελτίωση της κατάστασης σε σύγκριση με τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός Οργανισμός εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurocontrol, 14.000 πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, δηλαδή το 53% του συνόλου των πτήσεων, ενώ υπό κανονικές συνθήκες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν 27.000 με 28.000 πτήσεις. 

Χθες, εξαιτίας του νέφους της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο δεν έγινε το 67% των πτήσεων. 

ΒΑ : Ακυρώνει και σήμερα πολλές πτήσεις

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις σημερινές πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, λόγω νέων ανησυχιών για επιδείνωση του ηφαιστειακού νέφους. 

Η ΒΑ πρόσθεσε ότι ελπίζει να επαναλάβει τις υπερατλαντικές της πτήσεις μετά τις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Η εταιρεία easyJet ακύρωσε μέχρι τις (19:00 ώρα Ελλάδας) όλες τις πτήσεις της προς τη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, αλλά πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις προς τη Νότια Ευρώπη.

Παρίσι: Θα γίνουν τα 3/4 των πτήσεων

Στα αεροδρόμια του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ και Ορλι θα γίνουν “σταδιακά” σήμερα τα τρια τέταρτα των διεθνών πτήσεων.

Η Air France ανακοίνωσε οτι οι υπερατλαντικές πτήσεις από το Ρουασί και το Ορλί θα επαναληφθούν σήμερα. 
Η εταιρία θα επαναλάβει επίσης ένα μεγάλο μέρος των εσωτερικών της πτήσεων, ενώ οι πτήσεις προς την Ευρώπη θα επαναληφθούν από το μεσημέρι και μετά.

Εξάλλου η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας (DFS) ανακοίνωσε πως ο γερμανικός εναέριος χώρος θα παραμείνει σήμερα κλειστός ως τις 21.00 (ώρα Ελλάδας). 
Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι ανοίγει τον εναέριο χώρο της το λιγότερο έως τις 21:00 ώρα Ελλάδος. 

Στη Ελλάδα, οι εγχώριες πτήσεις εκτελούνται κανονικά, αλλά προς τη Γερμανία και τη Βρετανία, η Aegean ακύρωσε κι άλλες 26 πτήσεις για την Τετάρτη.

Η τέφρα θα μεταναστεύσει στην Αρκτική

Μια αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου θα σπρώξει στο τέλος της εβδομάδας προς την Αρκτική το νέφος της τέφρας που δημιουργήθηκε στην ατμόσφαιρα από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

 Στο μεταξύ, από ισλανδούς επιστήμονες έγινε γνωστό ότι ουδεμία ένδειξη αύξησης της δραστηριότητας του ηφαιστείου καταγράφηκε σήμερα και το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας που παρέλυσε την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη έχει σαφώς μειωθεί. 

Διαβάστε επίσης 

Ματαιώσεις πτήσεων και την Τετάρτη
Βαρομετρικό χαμηλό διαλύει την ηφαιστειακή σκόνη
Τέφρα: ηρθε η σειρά της Ελλάδας
Ισλανδία: Τρέμουν την έκρηξη του διπλανού ηφαιστείου 
Έλληνες μαθητές «εγκλωβισμένοι» στο εξωτερικό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε