Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Στη φυλακή ο “γκουρού της Αριζόνα”

Ο αυτοαποκαλούμενος γκουρού Τζέιμς Ρέι. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αυτοαποκαλούμενος γκουρού Τζέιμς Ρέι. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή την Τετάρτη ένας γκουρού που διοργάνωσε τον περσινό Οκτώβριο

 

μια τελετή«πνευματικής φυγής» στην Αριζόνα στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.
 
Ο αυτοανακηρυχθείς γκουρού Τζέιμς Ρέι, γνωστός από τα πολλά μπεστ σέλερ που έχει γράψει για την πνευματικότητα, συνελήφθη και φυλακίστηκε στο Πρέσκοτ στην Αριζόνα, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Γιαβαπάι. Επίσης ορίστηκε εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η απαγγελία της κατηγορίας για ανθρωποκτονία αποφασίστηκε από σώμα ενόρκων την Τετάρτη, το απόγευμα, έπειτα από μακρά έρευνα που έγινε κατά την οποία οι αξιωματικοί της αστυνομίας της κομητείας εξέτασαν εκατοντάδες φορές πολλούς μάρτυρες.
 
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 νοσηλεύτηκαν τον περσινό Οκτώβριο, μετά τη συμμετοχή τους, έπειτα από 36 ώρες νηστείας, σε «τελετή εξαγνισμού» στο Angel Valley Retreat Center κοντά στην πόλη Σεντόνα.
Περίπου 60 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν πληρώσει έκαστος 9.000 δολάρια, μετείχαν στην τελετή αυτή, της οποίας προΐστατο ο Τζέιμς Άρθουρ Ρέι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε