Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στους 144 οι νεκροί από την “Άγκαθα”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Σε 144 ανέρχονται οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα και περισσότεροι από 150.000 έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έχουν προκληθεί από την τροπική καταιγίδα “Αγκαθα” έχουν προκαλέσει το θάνατο 144 ανθρώπων στην Κεντρική Αμερική, όπου περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους από το περασμένο σαββατοκύριακο εξ αιτίας των πλημμυρών.
 
Στη Γουατεμάλα, που είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τις βροχοπτώσεις, οι αρχές έχουν καταγράψει το θάνατο 109 ανθρώπων από τη Δευτέρα.
 
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές υψηλού κινδύνου στη Γουατεμάλα. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους έχουν καταγραφεί στην επαρχία Τσιμαλτενάνγκο.
 
Στην Ονδούρα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 17 και εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ελ Σαλβαντόρ.
 
Οι αρχές και των τριών χωρών έχουν ανακοινώσει ότι έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές σε οικίες και έργα υποδομής από τις πλημμύρες. Η “Αγκαθα” είναι η πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει την περιοχή του Ειρηνικού με την έναρξη της εποχής των κυκλώνων.
 
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που συνδέονται με την τροπική καταιγίδα έχουν ήδη εκδηλωθεί στο νότιο Μεξικό. 

Τρία εκατομμύρια ευρώ αποδέσμευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο έκτακτης βοήθειας στις πληγείσες περιοχές από την καταιγίδα Αγκάθα.

“Όταν επέρχεται μια καταστροφή, πρέπει γρήγορα να λαμβάνονται μέτρα τα οποία να ανταποκρίνονται στο στόχο τους και να βασίζονται στις ανάγκες. Με τη βοήθεια που προσφέρουμε σήμερα, προχωρούμε άμεσα σε μια χειρονομία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της περιοχής”, υπογράμμισε η κοινοτική επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργίεβα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε