Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Συναγερμός στο Ισραήλ υπό τον φόβο αντιποίνων μετά την δολοφονία εβραίων εποίκων

Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού της εξαιτίας του φόβου αντιποίνων από εβραίους εποίκους έπειτα από τη δολοφονία μίας πενταμελούς οικογένειας από Παλαιστινίους στον οικισμό Ιταμάρ στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σώματος.

«Έχουμε αυξήσει το επίπεδο συναγερμού ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανές ταραχές σήμερα, ημέρα ενταφιασμού των θυμάτων στην Ιερουσαλήμ», τόνισε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Εκπρόσωπος του στρατού από την πλευρά του δήλωσε πως οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη έχουν λάβει εντολές «να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Ένα ζεύγος και τα τρία παιδιά τους, εκ των οποίων το ένα βρέφος, βρήκαν τον θάνατο από επίθεση με μαχαίρι την Παρασκευή το βράδυ στον οικισμό Ιταμάρ στη Νάμπλους. Η επίθεση αποδόθηκε από τις ισραηλινές αρχές σε Παλαιστινίους.

Οι πλέον ζηλωτές έποικοι συχνά επιχειρούν αντίποινα κατά παλαιστινιακών στόχων και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου τους κάλεσε χθες «να μην αυτοδικήσουν» και να αφήσουν τις δυνάμεις της τάξης να δράσουν, ώστε να ανακαλύψουν τους δράστες της επίθεσης.

Παράλληλα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Άβαλον κάλεσε χθες τους εποίκους να μην προβούν σε αντίποινα, που κατ’ αυτόν θα ήταν « ό, τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, διότι αφ’ ενός αντιβαίνουν στον ηθικό κώδικα, και αφ’ ετέρου θα μπορούσαν να μας πλήξουν τόσο πολιτικά, όσο και στην ασφάλεια».

Χθες, ο ισραηλινός στρατός διέλυσε με δακρυγόνα συγκέντρωση περίπου 20 εποίκων, που προσπάθησαν να επιτεθούν σε σπίτια Παλαιστινίων στην κοινότητα Μπουρίν, κοντά στη Νάμπλους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε