Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Συναγερμός στο Χίθροου! Σταμάτησαν οι πτήσεις λόγω “ύποπτου πακέτου”

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)

Η πληροφορία πως εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο στο Terminal 3 του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμός στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας και να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις το πρωί της Παρασκευής (05.05.2017).

“Οι αναχωρήσεις ανεστάλησαν για μικρό χρονικό διάστημα από τον Τερματικό 3 λόγω ενός ζητήματος ασφαλείας. Λυπούμαστε πολύ για τους επιβάτες των οποίων επηρεάστηκαν οι πτήσεις”, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του αεροδρομίου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Αλλά εκπρόσωπος της αστυνομίας μίλησε για την ύπαρξη ενός ύποπτου πακέτου.

Επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, δήλωσαν ότι το αεροπλάνο όπου θα επιβιβάζονταν, ερευνήθηκε από πάνοπλους αστυνομικούς και εκείνοι περίμεναν στον διάδρομο του αεροδρομίου να τελειώσει η έρευνα. Όπως δήλωσε ο Τιμ Τσέιμπερς, επιβάτης πτήσης της British Airways για το Μπιλμπάο, ο πιλότος είπε στους επιβάτες ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως ένας επιβάτης άρπαξε την τσάντα του και πέρασε από τον έλεγχο τρέχοντας.

Όλα αυτά έγιναν νωρίς το πρωί και από τότε η… κανονικότητα επανήλθε και οι πτήσεις άρχισαν να γίνονται ξανά.

Το Χίθροου είναι ένα από τα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο και το τέρμιναλ που επηρεάστηκε εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, αλλά και κάποιες προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ και www.itv.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε