Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Συναίνεση και στις ΗΠΑ ζητάει ο Ομπάμα

REUTERS
Ο Ομπάμα καλεί Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε εκπροσώπους του Κογκρέσου τόσο από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, να συναντηθούν την Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
 
“Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να βρούμε σημαντικές και εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση του ελλείμματος της χώρας, ώστε, στο μέλλον, να καταφέρουμε να ισχυροποιήσουμε την οικονομία μας και, κατ΄επέκταση, να μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το μέλλον” δήλωσε ο αμερικανός Πρόεδρος από το Λευκό Οίκο σε δημοσιογράφους.
 
Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι εν λόγω συνομιλίες έχουν στόχο να ληφθούν σοβαρά μέτρα ώστε αφ΄ ενός να μειωθεί το έλλειμμα και αφετέρου να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας.
 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ακόμη ότι είναι αντίθετος σε μία βραχυπρόθεσμη λύση, ενώ επεσήμανε πως ήδη από το Σαββατοκύριακο έχουν αρχίσει οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και του Δημοκρατικούς.
 
“Πρέπει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες να έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ελλείμματος” δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της σύντομης ενημέρωσης που έκανε στους δημοσιογράφους.
 
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως, χθες Τρίτη, τα μέλη της Συγκλήτου ακύρωσαν την προγραμματισμένη ψηφοφορία σχετικά με τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Λιβύη, προκειμένου να επικεντρωθούν στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε