Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα “σκάνδαλα” του Στρος Καν σε… επανάληψη!

REUTERS
Μηνύσεις, γαργαλιστικές λεπτομέρειες, σκάνδαλα, σεξ και…πάθη. Ούτε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα να ήταν. Κι όμως αυτά συμβαίνουν ή όχι με πρωταγωνιστή τον Στρος Καν!
Πληρωμένο σεξ (που συνεχίσθηκε ακόμα και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου), μηνύσεις και κόντρα μηνύσεις, μυστικές υπηρεσίες, ένας λαός που παρακολουθεί έκπληκτος, καθώς και πολλές – δύσκολο να επιβεβαιωθούν – πληροφορίες από όλες τις πλευρές δίνουν στην υπόθεση Στρος-Καν διαστάσεις ενός σεναρίου προορισμένου να βραβευθεί με Οσκαρ.
 
Δύο ημέρες αφότου κατέρρευσε το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, έγινε γνωστό ότι η Τριστάν Μπανόν, η συγγραφέας που είχε αποκαλύψει ότι ο Στρος-Καν είχε αποπειραθεί να τη βιάσει το 2002, προτίθεται να καταθέσει σήμερα μήνυση εναντίον του για εκείνο το περιστατικό. Ο δικηγόρος της Νταβίντ Κουμπί διευκρίνισε ότι η μήνυση αφορά την απόπειρα βιασμού της, όταν είχε πάει να πάρει συνέντευξη από τον 63χρονο σήμερα γάλλο πολιτικό σε διαμέρισμα στο Παρίσι. Τότε η Μπανόν ήταν 22 ετών και είχε μιλήσει δημόσια για την επίθεση που δέχθηκε. Δεν πέρασαν λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Μπανόν και ο Στρος-Καν έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να υποβάλουν μήνυση εις βάρος της για συκοφαντική δυσφήμηση, μια κίνηση που προφανώς έχει στόχο να την εμποδίσει να δώσει νέες διαστάσεις στις φήμες για την επιθετική σεξουαλική συμπεριφορά του σε πολλές διάσημες Γαλλίδες, αλλά και σε πολλές γυναίκες οι οποίες εργάζονταν μαζί του.
 
Η εφημερίδα «Times» δημοσίευσε χθες την πληροφορία ότι ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς τζούνιορ αναμένεται να αποσύρει όλες τις κατηγορίες στην επόμενη εμφάνιση του Ντομινίκ Στρος-Καν στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου, ενώ οι συνήγοροί του διέψευσαν χθες κατηγορηματικά ότι ο πελάτης τους είχε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή με την καμαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel» που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, όπως έγραψε η εφημερίδα «New York Post».
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση των ερευνών, η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα ασκούσε τακτικά πορνεία και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ «αρνήθηκε να την πληρώσει» μετά τη σεξουαλική επαφή που είχαν στις 14 Μαΐου στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου, γεγονός που προκάλεσε την οργή της και την οδήγησε να τον καταγγείλει για απόπειρα βιασμού. Ωστόσο οι δικηγόροι του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Γουίλιαμ Τέιλορ, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι «δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών διότι δεν τέθηκε ζήτημα χρημάτων».
 
Πάντως, η «Post» που ειδικεύεται στα γαργαλιστικά δημοσιεύματα έγραψε ότι, σύμφωνα με την πηγή της, «η καμαριέρα μετά το στοματικό σεξ περίμενε να πληρωθεί, όμως εκείνος αρνήθηκε, της γύρισε την πλάτη και άρχισε να ντύνεται. Εκείνη παρέμεινε στο δωμάτιο τουλάχιστον άλλα εννέα λεπτά». Η εφημερίδα βέβαια προσθέτει και μια περιγραφή που είναι δύσκολο να την πιστέψει κανείς: «Η πηγή μας μάς αποκάλυψε ότι η Εισαγγελία έστειλε την καμαριέρα να μείνει σε ξενοδοχείο του Μπρούκλιν, αλλά εκείνη συνέχισε να εργάζεται ως πόρνη και δεχόταν στο δωμάτιό της πελάτες επί πληρωμή». Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph» πάντως, η καμαριέρα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ψευδορκία ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να απελαθεί από τις ΗΠΑ.
 
 
Εν μέσω όλων αυτών των περιγραφών και πληροφοριών φουντώνουν και πάλι οι θεωρίες συνωμοσίας, κυρίως από βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην συνεργάτες του DSK στη Γαλλία. Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει για την «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ του ομίλου Accor, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο «Sofitel», και του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είναι στενός φίλος του επικεφαλής της αλυσίδας στην Ευρώπη. Η Μισέλ Σαμπάν, μια πρώην συνεργάτιδα του Στρος-Καν, έκανε λόγο για «πολιτική επίθεση» εις βάρος του και διερωτήθηκε για τον ρόλο που έπαιξε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι, ο οποίος «είχε τιμηθεί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Νικολά Σαρκοζί» το 2006, την εποχή που ο σημερινός πρόεδρος ήταν υπουργός Εσωτερικών.
 
«Θα προτιμούσα να μιλήσω για παγίδα και όχι για συνωμοσία», είπε ο βουλευτής Πιερ Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό κανάλι BFM. Ο όμιλος του ξενοδοχείου «Sofitel» ωστόσο αρνήθηκε ότι στελέχη του έπαιξαν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, όμως, η διεύθυνση του «Sofitel» ενημέρωσε γύρω στις 23.45 (ώρα Παρισιού) τον όμιλο Accor που με τη σειρά του ενημέρωσε τον εθνικό συντονιστή πληροφοριών στην προεδρία της δημοκρατίας Ανζ Μανσινί.

Αλλη πηγή είπε ότι η μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων του Accor αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν από το «Sofitel» μετά τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν, στις 20.40 της 14ης Μαΐου. Εκπρόσωπος της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) της Γαλλίας ανέφερε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση του Στρος-Καν ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» όλες τις αναφορές και τους υπαινιγμούς για πολιτική σκευωρία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε